12 Ekim 2017 Perşembe

Haşhaş Yağı

Mis Kokulu Haşhaş Yağının Saçlar Üzerindeki Etkisi

Günümüzde haşhaş denilince akla ilk gelen devletten yetiştirilmesi için izin almak olur. Çünkü farklı amaçlarla ve farklı karışımlarla tüketildiğinde vücuda olumsuz zararlar verebilir. Haşhaşın ve haşhaş yağının faydaları hafife alınmayacak kadar çok ve etkilidir.  Haşhaş eski kaynaklara göre Antik ve Sümer döneminden bu yana yaygın olarak yararlanılmaya devam edilmektedir. Günümüzde ise genellikle Uşak, Denizli, Isparta ve Kütahya ilinde üretilerek alıcılarına sunulmaktadır. Soğuk sıkım olarak yağı doğal olarak çıkarıldığında saçlar için vazgeçilmez bakım yağı haline gelmektedir. Ayrıca haşhaş yağı yemeklerde ve sabun yapımında da sıklıkla kullanılmaktadır. Haşhaş yağının içerisinde yer alan doymuş ve doymamış yağ asitleri ve oranları şu şekildedir:
Doymuş Yağ Asitleri;
Miristik Asit 0,05   
Palmitik Asit 9,44
Palmitoleik Asit 0,15
Margarik Asit 0,06
Stearik Asit 2,32
Doymamış Yağ Asitleri;
Oleik Asit 15,55 ( Omega 9 )
Linoleik Asit 71,66 ( Omega 6 )
Linolenik Asit 0,59 ( Omega 3 )
Araşidik Asit 0,11
Ekosenoik Asit 0,07
Oranların da haşhaş yağının içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde yer alan makul miktardaki omega 6 ve omega 9 yağ asitleri, yüksek orandaki E vitamini sayesinde vücuttaki doku hücrelerini yenilemesi ile bilinir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek kan dolaşımını düzenleyerek sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı destekler. Haşhaş yağının çıbanların bir numaralı düşmanı olduğunu biliyor muydunuz? Vücutta oluşan ve rahatsızlık veren çıbanların üzerine düzenli, devamlı bir şekilde sürülerek çıbanların yok olmasını sağlar. Haşhaş yağı haşhaşın tohum kapsüllerinin içerisinde yeterince bulunur. Haşhaş tohumu bol miktarda demir, bakır, kalsiyum, potasyum, manganez, çinko ve magnezyum içerir. Bu vitaminlerin her biri vücuda gerekli ve alınması gereken vitaminler arasındadır. İçeriğinde yer alan E vitamini cilt sorunları düzelttiği gibi saç için de en değerli olan onarıcı özelliğe sahiptir.
Haşhaş Yağının Saçlarımıza Faydaları:
Saçların sağlıklı uzamasına imkân verir.
Güçlü saç telleri çıkararak saçın gürleşmesine yardımcı olur.
Vücutta bağışıklı sistemini güçlendirip yenilediği için kolaylıkla saçlar sıklaşır.
Kırılgan saçlara iyi gelerek kuru görünümü yok eder.
Saç dökülmeleri için karışımlarda kullanılarak bu sorunu tamamen ortadan kaldırır.
Haşhaş yağından elde edilen saç bakım kürleri ise daha etkili olmaktadır. Eczanelerden ya da aktardan orijinalini temin ederek ev ortamında dilediğiniz kürü yapabilir ve haşhaştan faydalanmaya başlayabilirsiniz. Sizlere haşhaş yağı ile örnek bir saç bakım maskesi tarifi vereceğim.
Haşhaş Yağlı Saç Bakım Maskesi İçin Malzemeler:
Bir çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı şeker
3-4 damla haşhaş yağı
Malzemelerini hazırlayıp banyo öncesi saçınıza masaj yaparak uyguladıktan 20 dakika sonra yıkayabilirsiniz. Saçınız artık kozmetik içerikli saç bakım ürünlerinden yıprandı ve bu ürünleri kullandığınızda sonuç vermiyorsa mutlaka doğal yollara başvurularak doğadan yardım almak gerekir. Günümüzde çok sevilen haşhaş bitkisi ve haşhaş yağı ile hem saçınıza hem de cildinize sağlık getirebilir düzenli uygulamada kalıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Unutmayın ne kadar doğal içerikli ürünler kullanılırsanız saçlarınız o kadar doğal özelliğine kavuşarak eski sağlığını kazanır!